NOTRE HISTOIRE

SERVE 1

 

Let’s spice it up! Met wat fijne galapeno schijfjes kan je deze mocktail extra pit geven. Door te spelen met het aantal schijfjes je toevoegt, kan je de spicyness van deze mocktail verhogen. Hoe meer schijfjes je toevoegt, hoe pikanter de mocktail wordt.

 

De galapeno is een licht pittige peper, afkomstig uit Mexico. Je herkent verse galapeno’s aan hun groene kleur, let er zeker op dat ze er glanzend en stevig uit zien. Ook het steeltje moet frisgroen van kleur zijn. Dan heb je de beste kwaliteit. Als de galapeno al wat rood verkleurt, wordt hij pikanter.

 

Snijd de galapeno in fijne reepjes van ongeveer 2 mm dik. Wil je het liever niet te pikant? Haal dan de zaadlijsten uit het pepertje. De pitjes zijn namelijk het meest pikant.

 

How to serve?

 1. Doe 4 grote ijsblokken in het glas.

 2. Doe 3 tot 5 galapenoschijfjes in het mocktailglas. Je verkrijgt het mooiste effect als je de schijfjes tegen het glas drukt en op hun plaats houdt met behulp van de ijsblokken.

 3. Schenk de mocktail in tot aan de rand van het glas.

 4. Werk af met een schijfje limoen.

tmc-winter-©mariehouttequiet-5.jpeg
©Marie Houttequiet-tmc0121-100.jpg

SERVE 2

 

Shake it baby! Wil je een feestelijke uitstraling van je mocktail? Met behulp van een laagje schuim is je mocktail instant party proof.

 

Voor het schuimlaagje heb je een cocktailshaker nodig. Als je geen cocktailshaker in huis hebt, kan je dit gerust vervangen door een confituurpot met goed sluitend deksel.

 

How to serve?

 1. Doe het eiwit van 1 ei in de cocktailshaker, voeg daaraan 100 ml van de mocktail toe en 4 ijsblokjes. Schud flink met de shaker zodat het eiwit mooi opstijft. Schud zeker niet te lang, want dan wordt het eiwit te hard. Idealiter is het eiwit nog licht smeuig zodat je het mooi kan opgieten.

 2. Doe 4 grote ijsblokken in het glas.

 3. Schenk de mocktail in tot ongeveer 1 cm onder de rand van het glas.

 4. Overgiet de mocktail met het eiwit.

 5. Werk de mocktail af met vers geraspte bergamot. Let er zeker op dat je enkel het groene deel van de schil raspt. Het witte van de schil smaakt heel bitter en is minder lekker. Heb je geen bergamot in huis? Strooi wat chili poeder over het schuimlaagje voor een extra feestelijke touch.  

 

Bergamot is een aromatische citrusvrucht, een kruising tussen limoen en zure appelsien en een echte smaakmaker. Bergamot staat bekend om zijn zure smaak, met zowel een bitter als licht zoet kantje. De bergamotvrucht heeft de grootte van een appelsien, maar de kleur van een limoen. Je kan zowel het sap als de schil van de bergamot gebruiken in de keuken.

SERVE 3

 

Go the extra mile! Mag het iets origineler zijn? Je kan de ijsblokjes een echte upgrade geven door ze zelf te maken en er kruiden in te verwerken. Vul de ijsblokjes met eetbare bloemetjes, geraspte bergamotschil, galapenoschijfjes of chilivlokjes.

 

Als je zelf ijsblokjes maakt, gebruik je best gedistilleerd water. Zo krijg je echt glasheldere ijsblokjes. Heb je geen gedistilleerd water in huis? Kook kraantjeswater een paas keer en laat tussendoor goed afkoelen.

 

How to serve?

Werk af met een limoenkrul voor de extra finishing touch. De mooiste krul verkrijg je door gebruik te maken van een zesteur. Als je dat niet in huis hebt, kan je zeker ook een klein mes gebruiken, maar dat vraagt iets meer kunde.

 1. Maak een sliert van ongeveer 6 cm lang en 0,5 cm dik. Let goed op dat je het wit van de schil niet mee snijdt, dat smaakt te bitter.

 2. Snijd de randjes schuin af zodat het sierlijk oogt.

 3. Krul de sliert om een rietje en laat dit opstijven in de diepvriezer, zo verkijgt je het maximaal kruleffect.

 4. Garneer je mocktail door de krul op een ijsblokje te leggen of hang de krul over de rand van het glas.

215a63ae3224e5680e291fa670a89c89.jpeg